Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/KilasV

З муралу «Свята Джавеліна», який створили днями на стіні будинку на вулиці Авіаконструктора Антонова в Києві, прибрали німб. Перед тим проти розпису виступила Рада церков.

«Це було підступно зроблено, коли ми прибрали обладнання і все вже було готове», — повідомив Андрій Пальваль, директор компанії Kailas-V, яка розписувала стіну.

У Kailas-V вважають, що КМДА та міський голова Віталій Кличко «стали на бік середньовіччя», а Рада церков диктує свою волю всьому місту, «наче в російській федерації».

Розпорядження замалювати німб дав заступник Кличка Микола Поворозник, повідомляє DTF Magazine з посиланням на директора Солом’янського ринку Івана Лісового, який кординував комунікацію між художниками та адміністрацією району.

Крістіан Борис, який популяризував образ Святої Джавеліни, вважає це неповагою до художників.

«Я, безперечно, очікував, що дехто розлютиться, адже є люди, які дивляться на картину і не розуміють значення цього символу для багатьох українців. Люди неправильно трактують це як якусь образу релігії. Насправді вже тисячі років під час війни релігійні символи набувають нового сенсу для людей, і Saint Javelin нічим не відрізняється. Музей Першої світової війни писав про Saint Javelin і говорив про це зображення як про продовження використання релігійних образів під час війни протягом століть», — сказав він у коментарі виданню.

Автор оригінального образу Кріс Шоу — спершу це була Мадонна з Калашниковим — вважає, що зброя завжди була елементом іконографії — він просто замінив мечі та списи на сучасний автомат.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button