Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Robert Tjalondo / Unsplash

Українці за кордоном більше подобається благоустрій і соціальна сфера, однак сервіси вважають кращими вдома. Дослідницька компанія Gradus Research попросила переселенців порівняти життя в Україні та за кордоном — йдеться переважно про Європу.

Чи не найбільше балів набрали українські сервіси. Українці високо цінують графік роботи магазинів вдома (54%) та співвідношення ціна-якість у сфері краси (44%).

У категорії міського простору та соціальної сфери українцям за кордоном найбільше подобаються умови для людей з інвалідністю (50%), сортування сміття (46%), громадський транспорт (48%), облаштування міст (42%) та якість питної води з-під крану (38%).

Водночас помітно, що переселенці надають перевагу більш звичним способам взаємовідносин між людьми.

Вітчизняна державно-політична сфера загалом ще програє у порівнянні з іноземною. Українцям подобається за кордоном дотримання порядку, розмір зарплати, соціальний захист та менший рівень корупції.

Водночас в Україні, на думку опитаних, значно краща діджиталізація державних і комерційних сервісів. Також відзначили кращу якість інтернету, поштові послуги та нижчі комунальні тарифи.

Якість продуктів харчування, освіти та медицини оцінюють дещо краще в іноземних країнах, але різниця порівняно з Україною невелика — у 5-8%.

Опитування проводили 23 травня за допомогою анкетування у мобільному застосунку. Опитали 1133 осіб.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button