Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/koodjohvi

Естонська школа кодування kood/Jõhv оголосила набір українських студенток, повідомляє Міністерство цифрової трансформації, яке стало партнером ініціативи.

200 українкам, які пройдуть відбір, гарантують стипендію і безкоштовне проживання. Школа забезпечує студентів також ноутбуками. Навчальна програма розрахована на два роки.

«Новий підхід до викладання kood/Jõhvi отримав справжню популярність у студентів тa підтримку від уряду Естонії. Шкільна програма розроблена за участю таких партнерів, як естонські єдинороги Bolt, Wise, Veriff і Glia, а також засновники Skype та інших IT-компаній», — зазначає радниця міністра цифрової трансформації Яніка Мерило.

Подати заявку на стипендію можуть усі, кому виповнилося 18 років, здобули принаймні базову освіту та володіють англійською мовою.

Фото: facebook.com/koodjohvi

Процес подачі заявки розділено на два етапи. Перший — це когнітивна гра на www.kood.tech, яка перевірить пам’ять, аналітичне мислення та навички розв’язування проблем. Для цього не потрібно розуміти кодування. Тест триває до 12 червня.

Найсильніших претендентів запросять на інтенсивний тритижневий навчальний табір із кодування під назвою Selection Sprint. Школа допоможе з оформленням документів, необхідних для прибуття до Естонії на ці три тижні. Під час інтенсиву кожен отримуватиме бали за результати квестів, рейдів та іспитів.

Фото: facebook.com/koodjohvi

kood/Jõhvi базується на концепції однорангового самонавчання. Це означає, що немає ні класів, ні вчителів. Учні працюють спільно. Навчання зосереджене на розв’язанні проблем, а не вивченні конкретних мов кодування.

«Успіх kood/Jõhvi полягає в зосередженні уваги на груповій роботі, розбудові спільноти та здатності керувати своїми завданнями, часом та діяльністю. Після виконання цих кроків і завершення програми вам, по суті, гарантована робота в одному з наших понад 30 партнерів», — додає Карін Кюннапас, співкерівниця kood/Jõhvi.

Студенти мають можливість спеціалізуватися на штучному інтелекті, відеоіграх, блокчейні, кібербезпеці, розробці сайтів.

Фото: facebook.com/koodjohvi

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button