Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23493 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Меморіальне кладовище в Арлінгтоні, США. Фото: S Turby / Unsplash

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт, яким передбачено створення Національного військового меморіального кладовища, повідомив депутат, архівіст Володимир В’ятрович, який у 2014-2019 роках керував Інститутом національної пам’яті.

«Це буде місце пам’яті й слави героїв, що полягли за Україну, — з меморіалом і музейним комплексом», — зазначив В’ятрович.

За його словами, комплекс буде створено за зразком меморіального цвинтаря в Арлінгтоні, США. На його території якого поховані учасники війн, президенти, астронавти — загалом 300 тисяч могил.

В’ятрович додав, що на цьому кладовищі буде заборонено ховати колишніх членів КДБ, посадовців КПРС та органів радянської влади. При цьому депутат зауважив, що зараз у лавах ЗСУ за віком не може бути людей, які посідали посади у Компартії.

Україна поки не розкриває даних про кількість загиблих українських військових. Однак президент Володимир Зеленський повідомив Newsmax, що щодня гинуть 60-100 солдатів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button