Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Мітинг проти окупантів в Херсоні 5 березня. Фото: vgoru.org

В окупованому росіянами Херсоні з’являються проукраїнські плакати. Місцеві партизани розклеюють листівки на маршрутах чергування патрулів окупантів, повідомляють херсонські Телеграм-канали.

У Херсоні діє сильний опір, що росіяни досі його не контролюють. «Дзеркало тижня» пише, що майже все місто «забомблене» українською символікою, російські прапори знімають, по місту розповсюджуються проукраїнські листівки, а жителі бойкотують перехід у «рубльову зону».
Доходить навіть до повішених опудал російських солдатів у парку. Є повідомлення і про вбитих окупантів.

Український прапор вивісили 24 березня над міськрадою окупованого Херсона. Фото: facebook/kolykhaev.igor

Російські війська тимчасово взяли під свій контроль обласний центр і низку великих населених пунктів області ще в перший тиждень війни. За даними української розвідки, окупанти збираються провести голосування на «референдумі» зі створення псевдореспубліки «ХНР» та визнання окупаційної влади. Але він досі не відбувся, однією з причин називають проукраїнські настрої містян.

Місцеві чинять опір російським окупантам, зокрема неодноразово виходили на мітинги. Бойовики використовують проти людей сльозогінний газ та світлошумові гранати. Окупанти катують активістів на захоплених територіях області, а за відмову співпрацювати — розстрілюють.

Генеральний штаб Збройних сил України ввечері 28 травня повідомив про наступ на позиції росіян на Херсонщині. Противника було відкинуто на «невигідні рубежі».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button