Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 293 днів. За цей час ми опублікували 23609 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Julia Smorochinskaya / Unsplash

61% українців добре ставляться до вимушених переселенців, ще чверть — так само як і до місцевих, але 5% — негативно. Такі результати опитування Омнібус Info Sapiens.

Найчастіше причиною негативного ставлення українців до переселенців є уявлення, ніби вони розважаються на новому місці проживання (58%). Зокрема, у фокус-групах люди часто згадували, що переселенці роблять манікюр у салонах і ходять у кав’ярні.

Майже половина респондентів вважають, що переселенці не бажають працювати (48%), невдячні (48%) та не розмовляють українською (48%). Також 47% не подобається, що допомогу отримують ті, хто має непоганий дохід.

Водночас 65% українців допомагають переселенцям або людям, які постраждали від війни, найчастіше — продуктами, а також грошима чи волонтерством.

Люди, яким самим довелося переїхати, рідше надають допомогу, ймовірно через те, що самі її потребують, але при цьому частіше волонтерять.

Соціологи опитали тисячу людей методом телефонних інтерв’ю 12-17 травня.

Нагадаємо, опитування, яке стосувалося Львівщини, показало, що переселенці краще оцінюють ставлення до себе місцевих жителів, ніж про своє ставлення кажуть самі місцеві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button