Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Apple в нову версію операційної системи додала підтримку української мови у функціях Live Text та Voice Over. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Таке оновлення з’явиться в iOS 16, iPadOS 16 та macOS 13 Ventura.

VoiceOver призначена для читання екрану на основі жестів та дає змогу використовувати iPhone людям з особливими потребами. VoiceOver надає звукові описи вмісту екрану: від заряду акумулятора й даних про користувача, який дзвонить, і до програми, на якій користувач тримає палець. Також функція дозволяє підлаштувати під себе темп мовлення та висоту тону.
Якщо торкнути екран або перетягти палець, VoiceOver озвучує назву елемента, на якому користувач тримає палець, зокрема іконки та текст. Щоб взаємодіяти з елементом, наприклад кнопкою чи посиланням, або перейти до іншого елементу, використовуйте рухи.

Під час переходу на новий екран VoiceOver відтворює звук, а потім вибирає й промовляє назву першого елементу на екрані. VoiceOver повідомляє про змінення орієнтації дисплею на альбомну чи портретну, про перехід екрану до неактивного або замкненого стану, а також про активні елементи на замкненому екрані, коли iPhone виводиться з режиму сну.

Щодо розпізнавання тексту Live Text, по суті, це аналог технології розпізнавання зображень Google Lens. Окрім того, Apple розширила можливості Live Text — тепер вона працює з відео. Завдяки покращенням iOS також навчилася краще розуміти контекст розпізнавання — наприклад, одразу конвертувати суму в потрібну валюту або зробити переклад тексту.

Функція Live Text підтримується в iPhone XS, 11, 12, 13, SE 3-го покоління, XR, в iPad на A12 Bionic та новіше, а також на Mac з Apple Silicon.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button