Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Візуалізація: TEN dsgn

Архітектурна студія TEN dsgn створила проєкт залізничного вокзалу у місті Тростянець Сумської області, пошкодженого внаслідок бойових дій. Цей проєкт посів третє місце на конкурсі Re:Create UA щодо відбудови України.

Архітектори попрацювали над фасадом – додали вертикальні рейки, метал, урізноманітнили оздоблювальні матеріали. На покрівлі використали сучасний покрівельний матеріал та скло.
Ландшафт навколо будівлі вокзалу наповнили зеленню та декоративним камінням.

Вокзал побудували в 1982 році за індивідуальним проєктом, аналогів більше не існує. З боку міста вокзал нагадує українську хатинку.

Оригінальний вигляд вокзалу. Фото: photogoroda

26 березня 2022 року, в ході боїв за звільнення міста Тростянець від російських окупантів, знищені російські САУ біля залізничного вокзалу.

Відновлювати вокзал і вокзальну площу буде Укрзалізниця, заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький. Він також повідомляв, що у квітні до Тростянця вже приїжджала група архітекторів і урбаністів, які розроблятимуть концепцію відновлення і розвитку центральної частини міста.

Серед варіантів реконструкції був проєкт від грузинських архітекторів Вано Гвенцадзе та Ніни Авдалян.

Фото: facebook/vano.gvencadze

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button