Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/kyivbikecity

На вулиці Льва Толстого в центрі Києва поновили капітальний ремонт, розпочатий торік. Дорожники працюють на 1,2-кілометрій ділянці від Тарасівської до Липківського. Зокрема, тут будують нові тротуари та велодоріжки.

Фото: facebook.com/kyivbikecity

Вулиця Льва Толстого є частиною магістрального веломаршруту «Солом’янка – Центр». Однак, як повідомляє громадська організація «Київ—Велосипедне місто», новозбудовані велодоріжки відірвані як від наявної, так і запланованої мережі.

Фото: facebook.com/kyivbikecity

«Велодоріжки раптово обриваються в глибині пішохідного тротуару і не мають логічного продовження. Хоча до цього нас неодноразово запевняли, що велодоріжки неодмінно будуть поєднанні зі спроєктованою ЛКП “Інститут Просторового Розвитку” частиною веломаршруту», — наголошують велоактивісти.

Фото: facebook.com/kyivbikecity

Односторонні велодоріжки Киїавтодор робить з асфальтобетону, влаштовуючи їх суміжно з тротуаром. Пішохідну частину виклали рябою плиткою з фаскою. На шляху пішоходів стоять стовпи. Крім того, не передбачено жодного озеленення, яке б відмежовувало тротуар від багатосмугової проїжджої частини та затіняло би його під час спеки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button