Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: livekharkov

Мер Харкова Ігор Терехов вважає будівництво тимчасового житла для вимушених переселенців недоцільним. Про це міський голова заявив під час зустрічі із заступником Міністра соціальної політики Віталієм Музиченком.

Він розповів, що раніше Харків мав досвід будівництва модульного містечка для вимушених переселенців із Донецької та Луганської областей, максимальний термін експлуатації якого був розрахований на три роки, але люди там живуть досі. Саме тому будівництво модульних містечок на Західній Україні, яке зараз обговорюється громадськістю, Терехов вважає недоцільним.

«Немає нічого більш постійного, ніж тимчасове. Тому я категорично проти тимчасового житла. І не потрібно ставити на Західній Україні модульні містечка, витративши 30% коштів, а то й більше, від того, що потребує постійне житло. У нас є проєкти, ресурси, можливість та будівельні кадри. Тож давайте вже починати будувати. Нема чого зволікати. Усі хочуть додому, особливо харків’яни. Харків – те місто, яке заслуговує на особливе ставлення, тому я дуже прошу почути нас і стати на наш бік», – наголосив Терехов.

Напередодні голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов анонсував участь регіону у програмі будівництва тимчасового житла.

За даними Офісу Президента, у Харкові внаслідок військової агресії російської армії до 500 будинків не підлягають реконструкції. Наразі ухвалюється рішення про тимчасове розміщення людей у гуртожитках вищих навчальних закладів та соціальних закладах.

Місцева влада вже визначила територію, де можна починати будівництво. Наразі розробляється документація, але для того, щоб почати зведення нових будинків потрібен дозвіл військових. Зокрема, паралельно з новим будівництвом зноситимуться знищені будівлі.

Читайте також: Що робити з житлом для українців після війни?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button