Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: aboutamazon.com

Amazon протестує доставку товарів дронами у містечку Локфорд, що в штаті Каліфорнія. Компанія співпрацювала з Федеральним управлінням авіації, щоб отримати дозвіл на політ безпілотників.

Дрони Amazon для безпечної роботи використовують спеціальні системи орієнтування в просторі й уникнення зіткнень. У компанії запевняють, що вони зможуть надійно уникати перешкоди, включаючи інші літальні апарати, людей і домашніх тварин.

Водночас, за даними видання Bloomberg, програма досі стикається з серйозними технічними проблемами, пов’язаними з безпекою.

Останньою серйозною проблемою стала червнева аварія, після якої органи регулювання в США засумнівалися в готовності дронів до польотів. Тоді не спрацювали деякі системи безпеки, машина вийшла з-під контролю, що викликало пожежу. Bloomberg нарікає, що компанія Amazon дуже недбало ставиться до питань безпеки, роблячи основний акцент на швидкості.

«Хтось повинен бути вбитий або покалічений дроном, щоб вони серйозно поставилися до питань безпеки», – заявляв Чедді Скіт, колишній керівник проєкту безпілотних літальних апаратів Amazon. Він каже, що був звільнений за те, що висловив занепокоєння з питань безпеки своєму керівництву.

Amazon планує збільшити кількість тестових польотів протягом найближчих місяців. Минулого року компанія не досягла мети в 2500 випробувальних польотів, але на 2022 рік поставила планку в 12 тисяч польотів. На кінець лютого було виконано менше 200 польотів. Також компанія розширить зони випробувань і планує приступити до тестів зі збільшенням відстані польотів, коли дрон знаходиться поза увагою спостерігачів.

Федеральне управління цивільної авіації США ще не схвалило комерційні доставки безпілотниками. Поки що агентство дозволяє компаніям проводити тестові польоти у дедалі більш густонаселених районах.

Дрони Amazon можуть літати на відстань до 11 км від складу та доставити посилки вагою до 2,3 кг протягом півгодини після того, як клієнт оформить замовлення. Доставка дронами приваблива не тільки високою швидкістю, а й меншою ціною. Передбачається, що безпілотник спустиметься на задній двір клієнта та скидатиме пакет із безпечної висоти, перш ніж полетіти далі.

Компанія розробляла проєкт доставки дронами з 2013 року. А у 2015 році Amazon вперше показала публіці, як це працюватиме. Планувалося, що сервіс буде доступний у США та Великій Британії, але в останній у 2021 році його поставили на паузу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button