Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Дмитро Перов

Довкола садиби XIX століття на вулиці Тургенєвській, 22 знову з’явився будівельний паркан. Про це повідомив юрист Мапи реновації Дмитро Перов. У квітні забудовник поновив спроби знести будинок для будівництва житлового комплексу Turgenev.

Будинок Маліна отримав статус цінної історичної забудови ще влітку минулого року. За словами Перова, з того часу жодних дій щодо отримання ним повноцінного статусу пам’ятки містом так і не приймалося.

Минулого місяця кияни зібрали більше 300 підписів за надання будинку повноцінного охоронного статусу пам’ятки.

Фото: Дмитро Перов

Це друга будівля з «охоронного списку» мера Віталія Кличка, яку намагаються розібрати з початку російсько-української війни. У вересні минулого року Київрада підтримала запропонований ним мораторій на реконструкцію історичних будівель — відтак садибу на Тургенєвській внесли до списку 119 охоронюваних об’єктів.

Проти забудовника відкрито два кримінальні провадження. У жовтні 2021 року Департамент міського благоустрою КМДА демонтував попередній будівельний паркан як такий, що встановлений незаконно.

У липні забудовник почав розбирати дах садиби XIX століття. Будівля, зведена у 1906 році, спершу належала міщанину Василю Маліну. У 2017 році впритул до будинку компанія «Сервіт» збудувала 11-поверховий ЖК Turgenev. Наступного року відбулася перша спроба знести будинок Маліна, однак після суспільного розголосу демонтаж припинили.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button