Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ivan Bandura / Unsplash

Ціни у доларах на новобудови Одеси та Києва повернулись до довоєнного рівня, а у Львові зросли в усіх класах будівництв, повідомляють аналітики ЛУН.

Аналітики звертать увагу, що забудовники Києва демонструють різну цінову політику: 60% не змінили ціни, 30% — підвищили, а 10% — відчутно знизили вартість. Це привело середню ціну до рівня лютневої — 1270 доларів за метр.

Житло класів економ і комфорт повернулось до лютневих цін, а от бізнес-клас трохи впав у ціні. Графік преміуму «стрибає» через те, що в цій категорії робота відділів продажу тільки починає відновлюватись.

Оренда в столиці також демонструє відновлення. За даними Bird від ЛУН, вже 80% людей від довоєнного рівня зацікавлені квартирами в Києві. Середня ціна на найпопулярніший варіант — однокімнатну квартиру — залишається без змін і складає 8 тисяч гривень на місяць.

У Львові середня ціна за метр новобудов зросла на 90 доларів у порівнянні з лютневою. Серед усіх південних областей відновлення будівництва найбільш динамічне саме в Одеському регіоні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button