Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Florian Wehde / Unsplash

Протягом наступних трьох місяців уряд Шрі-Ланки надаватиме державним службовцям щоп’ятниці додатковий вихідний, аби заохотити вирощувати городину, повідомляє BBC.

«Видається виправданим надавати держслужбовцям додатковий вихідний щотижня та забезпечувати їх необхідними засобами для сільськогосподарських робіт на городах чи деінде для подолання очікуваного дефіциту продуктів», — йдеться в офіційній заяві уряду.

Ще одна причина для надання вихідного — брак пального. Країна готова купувати більше нафти в Росії. Уряд уже придбав 100 тисяч тонн російської нафти, щоб перезапустити свій єдиний нафтопереробний завод. Більш того, Росія готова продавати Шрі-Ланці зерно.

У квітні, на тлі найгіршої за 70 років кризи, Шрі-Ланка оголосила дефолт, після чого почалися масові протести та заворушення. Рупія впала з 200 до 300 за долар США, а ціни на продукти зросли більш як у півтора раза.

Економіку країни, яка значно залежить від туризму, підкосила пандемія коронавірусу. До цього додалася залежність від китайських кредитів, брак валюти та нераціональна фінансова політика, зокрема сильне скорочення податків. Торік фермерам заборонили використовувати хімічні добрива — лише органічні. Зараз це обмеження зняли, однак запізно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button