Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23447 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Ілюстративне фото: Jonny Gios / Unsplash

20 червня, до Всесвітнього дня біженців, у Голосіївському парку Києва відкриють зелений лабіринт «Шлях до безпеки».

Лабіринт займатиме 450 квадратних метрів. Він символізуватиме непростий шлях людей, які змушені рятуватися від воєн та переслідувань, до безпеки: тернистий, з великою кількістю поворотів і навіть глухих кутів, проте вихід завжди є.

Над його створенням працювали майстри з топіарі (фігурної стрижки дерев та створення скульптур з моху) — двічі переселенці з Донеччини. Так, Олександр у 2014 році виїхав з Донецька до Лимана, де почав нове життя. Та 15 квітня російські війська зруйнували його теплиці прямим влученням.

«Нашу теплицю було зруйновано під час обстрілів. Усі молоді щеплення навряд виживуть без поливу. Це було частиною життя… Всі мої майбутні бонсай згоріли. Довелося поїхати, але душею я там», — розповідає Олександр. 

Зелений лабіринт у Голосіївському лісі ініціював благодійний фонд «Право на захист», який займається юридичною допомогою біженцям.

«Ми запросили на відкриття і тих, хто надихнув нас на створення цього лабіринту — наших бенефіціарів — іноземних громадян: біженців та шукачів захисту, які знайшли прихисток в нашій країні, тікаючи від переслідувань або війни на батьківщині. Кожен з них пройшов справжній “лабіринт” з бюрократичних та політичних перепон на своєму шляху до безпеки», — зазначає представниця фонду Світлана Бутенко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button