Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23635 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/chernovetskiy

Колишньому меру Києва Леоніду Черновецькому повідомили про підозру через заклики на своїй сторінці у Facebook визнати межі окупованих районів Луганської та Донецької областей. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Колишньому міському голові Києва повідомлено про підозру за фактом публічних закликів та розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території та державного кордону України», – йдеться в релізі.

На наступний день після початку військової агресії РФ проти України Черновецький у Facebook розмістив публікацію про «необхідність» визнання кордонів терористичних організацій – незаконних утворень «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка». Зараз допису на його сторінці немає.

«Визнають кордони – відразу все і закінчиться. Це можна було зробити 8 років тому замість бомбардувань цивільних об’єктів і залякування населення», – заявив ексчиновник, повторивши таким чином тези кремлівської пропаганди. Черновецький відмовився називати РФ ворогом і звинуватив Україну у «невиконанні Мінських угод». На його думку, «все закінчиться на межах невизнаних республік».

Судова лінгвістична експертиза вирішила, що ця публікація містить публічні заклики до зміни меж території та держкордону України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button