Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/alexey.arestovich

КиївПрайд закликає Офіс президента звільнити позаштатного радника Олексія Арестовича через його гомофобну позицію, яку він висловив на каналі своєї авторської «Школи мышления Апейрон» 19 червня.

«До ЛГБТ я ставлюся як до людей із девіацією, тобто з відхиленнями від норм поведінки. Я в цьому сенсі консерватор… До ЛГБТ я ставлюся нормально, а от до пропаганди ЛГБТ — жорстко. Бо це пропаганда девіації, відхилення від норми, яке має конкретні негативні наслідки для суспільства. Я рішучий противник. До представників ЛГБТ я ставлюся зі співчуттям», — сказав Арестович.

«Це ми до вас ставимося зі співчуттям, бо бути гомофобним “рускім міром” в Україні — ось це і є девіація і відхиленням від норми. Ми проти псевдонаукової пропаганди Арестовича, — відповідає КиївПрайд. — Подібна риторика від представників влади неприпустима, якщо ми хочемо бути в ЄС».

Арестович відреагував на критику, опублікувавши своє фото в образі Люсі Зайцевої, персонажа комедії 2012 року «Не бійся, я поряд».

Скриншот з інстаграму Арестовича

Звідки в Арестовича консервативні погляди?

У 2003-2010 роках Арестович навчався у школі «Человек среди людей» російського психолога-езотерика Авессалома Подводного. 2005 року вступив до партії «Братство» Дмитра Корчинського та став його заступником. Разом вони відвідували в Росії конференції «Євразійського руху», очолюване російським фашистським філософом Александром Дугіним.

Зліва направо: Валерій Коровін, Арестович, Корчинський, Дугін

У 2004-2005 роках «Братство» стояло на консервативних позиціях, дотримуючись ідеології «євразійства», закликало боротися з «помаранчевою чумою», Соросом, НАТО, США та ЄС, а також намагалося об’єднатися з партією Наталії Вітренко.

Після повномасштабного вторгнення Росії Арестович набув значної популярності в українському медіапросторі, коментуючи перебіг бойових дій. Однак і зараз час від часу він розмірковує про відродження Русі як цивілізаційного центру. Кілька разів він заявляв, що після війни «зміняться антропотоки» й постане Русь-Україна з центром у Києві: «Все найцінніше, світле, тямуще, зокрема з Росії, збиратиметься тепер у Києві».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button