Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Добробат

Відбудовувати пошкоджене внаслідок війни житло допомагають волонтери добровольчого будівельного батальйону. Поки їхня діяльність обмежена трьома областями на півночі країни, йдеться у репортажі DW.

Добробат створили, аби допомогти з пошуковими роботами та розбором завалів у місті Бородянка на Київщині. Нині у Добробату є база зі щонайменше 30 000 волонтерів, які займаються відновленням будівель.

За словами керівника організації Олександра Юрка, волонтери здійснили вже 106 виїздів та відремонтували 46 будівель. Загалом проєкт працює в Київській, Чернігівській та Сумській областях, а також запускається в Харківській.

Запити надходять від місцевих органів влади та людей. Кожен може зайти на сайт Добробату і написати про потребу у ремонті житла. Переважно Добробат їде на об’єкти, де пошкодження несуттєві і можна впоратися за день.

Охочих допомогти просять брати з собою власне спорядження та інструменти. Також волонтерам не вистачає будматеріалів.

До складу батальйону входять не лише професійні будівельники, а й менеджери, журналісти, художники тощо. Проте це не заважає якості роботи, адже мотивація дуже висока, переконують добробатівці.

Також в Україні діє програма освітньої платформи, яка створює можливості для молоді творити зміни в країні через волонтерство, – «Будуємо Україну Разом».

Вони створили мережу таборів, де допомагають людям, які втратили житло внаслідок війни. В організації розповіли, що вже долучились до ремонту приміщень гуртожитків у Івано-Франківську, Калуші і продовжують у Дрогобичі, в Демидівській ОТГ взялися за ремонт приватних будинків, де зможуть жити вимушено переселені люди.

Скоро БУР відкриває табір у Макарові на Київщині, де будуть допомагати відновлювати приміщення частини ДСНС. Важливо допомогти тим, хто допомагає іншим.

Фото: facebook/BuildingUkraineTogether

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button