Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вечірній Київ

В офісі агенції «Чорнобиль тур» на Андріївському узвозі, 11 відкрився заклад Сhornobyl Coffee, повідомляє Вечірній Київ.

Особливістю кав’ярні є фірмові рецепти кави та лимонадів, до яких додають чорнобильник, або полин звичайний (на відміну від полину гіркого, цю рослину можна використовувати як приправу).

Є також і традиційні лате, американо, фрапе, айс лате тощо.

«Наше агенство 15 років працювало над тим, щоб Чорнобильська зона сприймалася не лише місцем трагедії. Так, це було своєрідною війною, з загиблими й покаліченими, але ліквідатори зрештою цю війну виграли. Це головний туристичний магніт України, тут відновлюється природа, розвивається промисловість. І “Чорнобильська кава” створена у такому ж дусі», — пояснює голова «Чорнобиль тур» Ярослав Ємельяненко.

Кав’ярню розмістили в колишньому кабінеті, де раніше працювали бухгалтери та дизайнери агенства. Купили професійну кавомашину та льодогенератор. Напої готує бариста Катерина, яка раніше працювала туристичним менеджером. З початком війни вона виїхала за кордон, але вирішила повернутися і тимчасово змінила фах.

«Багато років тому я працювала баристою, потім пішла у туризм, а тепер з’явилася нагода все це поєднати. Насправді я дуже рада, що у такий важкий час ми чимось зайняті: маємо роботу, платимо податки, людям підіймаємо настрій і займаємось просвітницькою діяльністю», — зазначає Катерина.

Найближчим часом планують відкрити літню терасу у дворі будівлі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button