Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Влада Мальдів збирається побудувати в Індійському океані місто у вигляді плавучого острова. До його створення залучили забудовника Dutch Docklands та архітектурну студію Waterstudio, пише Вusiness insider.

Основна ціль – звільнити більше місця для житла на острові. Будівництво плавучого міста також пропонує вирішення проблеми підвищення рівня моря для майбутніх поколінь.

Комплекс розташовуватиметься в бірюзовій лагуні та скрадатиметься з п’яти тисяч плавучих одиниць. Частину помешкань збудують протягом кількох тижнів, тож перші мешканці вже незабаром зможуть заселитися. Загалом створення острова-міста має завершитись до 2027 року.

Місто відрізнятиметься яскравими будинками, широкими балконами та видом на океан. Мешканці пересуватимуться човнами, а також можуть ходити пішки, їздити на велосипедах або електросамокатах.

«Це буде пішохідне місто з плаваючими вулицями, в якому будуть використовуватися човни для перевезення товарів і людей в межах міста і в столицю Мале», – розповіли в Waterstudio.

Електрику в місті вироблятимуть сонячні панелі, стічні води пустять на переробку для добрив. Для кондиціонування мешканці міста зможуть використовувати глибинне морське охолодження шляхом перекачування холодної води із глибин у лагуну.

Вартість житла буде приблизно такою самою, як на Мальдівах. Очікується, що до 2027 року там будуть жити 20 тисяч людей. За інформацією CNN, цього місяця місто відкриє свої перші квартири для перегляду за ціною від 150 тисяч доларів за квартиру-студію та до 250 тисяч доларів за сімейний будинок.

Всі фото: waterstudio

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button