Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: НААН

Україна приєдналася до європейської програми LIFE для клімату та довкілля, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів. За підтримки ЄС після війни в українських містах відновлюватимуть природу.

Міністерство довкілля вже має більше 15 конкретних пропозицій, які будуть оформлені у відповідні проекти для подання на розгляд програми. Серед пріоритетів – відновлення річок, розвиток заповідного фонду, побудова центрів для реабілітації птахів та диких тварин, ренатуралізації екосистем тощо.

«Не менш страшний вплив ця війна має і на довкілля. Взяти хоча б сотні тисяч тонн металобрухту, що лишаються на території України. Ліси, які сьогодні значною мірою заміновані та зруйновані. Потрібно вже починати думати про їхню регенерацію. Саме на ці сфери і буде спрямована діяльність у рамках програми LIFE», – зазначив комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс.

За 30 років діяльності програма LIFE співфінансувала понад 5600 природоохоронних проєктів у ЄС та за його межами. Наприклад, природоохоронні проєкти у Латвії, Словаччині, Італії, Нідерландах та Німеччині, які сприяли відновленню природних екосистем. У Франції в рамках проєкту запровадили заходи щодо покращення якості води в регіоні Пеї-де-ла-Луар.

Читайте також: Відновлення природи: Що робити з пошкодженими бойовими діями землями?

Бюджет програми на 2021-2027 роки становить 5,43 мільярдів євро. Україна матиме можливість також використати частину цих коштів для розвитку довкіллєвої сфери. Зокрема, закрити ті потреби, на які раніше власні бюджетні кошти не витрачали.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button