Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Cara Fuller / Unsplash

Цьогоріч кількість оголошень оренди заміських будинків у безпечних регіонах побільшала у 2,5 раза в порівнянні з минулим роком, зазначають аналітики OLX Нерухомість.

Це пояснюється тим, що через війну мало хто планує літню відпустку за кордоном, й так само обмежена географія подорожей всередині країни.

Найбільше пропозицій заміської нерухомості у травні-червні — на Київщині, близько 5,5 тисяч оголошень, що на 88% більше за аналогічний період минулого року. Далі зі значним відривом ідуть Дніпропетровська, Львівська, Закарпатська та Одеська області.

Майже у 70% випадках пропонують орендувати цілий будинок, значно рідше — котеджі (11%), частину будинку (9%) або дачу (6%). Майже не знайти серед пропозицій дуплексів, клубних будинків і таунхаусів. Самі ж орендарі найбільше прагнуть орендувати клубні будинки — такі мають у середньому 28 відгуків на одне оголошення.

Найдорожче орендувати котеджі та дуплекси. У Київській області, де ціни найвищі, їхня вартість може перевищувати 40 тисяч гривень на місяць. Таунхаус можна знайти в середньому за 18-20 тисяч гривень. Водночас ціна частини будинку здебільшого не перевищує 4-5 тисяч гривень на місяць — за винятком Закарпаття.

Загалом вартість оренди зросла поблизу великих міст і в західних регіонах. Виняток – будинки на Київщині, які подешевшали майже на 40% проти травня-червня минулого року. Водночас таке житло в столичному регіоні все ще залишається найдорожчим в Україні.

Натомість жити неподалік моря в Одеській області буде відносно недорого і коштуватиме вдвічі-втричі дешевше, ніж на Закарпатті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button