Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23476 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Бучі обрали десять будівель, зокрема три школи, які відновлюватиме американська некомерційна організація Global Empowerment Mission (GEM).

Для етапу програми «Надія для Бучі» обрали найменш пошкоджені житлові та інфраструктурні будинки. Загалом у місті, за оцінками мера Анатолія Федорука, потрібно реконструювати дві тисячі будівель. 

GEM вирішили зосередитися на тих, що не потребують капітального ремонту та вимагатимуть мінімальних інвестицій. Такі будівлі визначали за рекомендаціями міськради. Це дозволить швидко відновити їх та повернути житло біженцям, які хочуть повернутися.

«Наприклад, у нас є багатоквартирний будинок, куди після реконструкції зможуть повернутися 85 людей, що втекли до Польщі та Німеччини. Ми також відремонтуємо три школи (№3, №5 та №6), які зможуть прийняти до шести тисяч учнів вже цього вересня», — зазначає засновник і президент GEM Майкл Каппоні.

В організації наголошують, що працюють в Україні з перших днів війни та максимально швидко реагують на запити. Так, за добу вдалося знайти нові домівки постраждалим від вибуху багатоповерхівки у Києві 26 червня. Приймають гуманітарну допомогу від донорів і розподіляють містами України. Крім того, GEM займається евакуацією людей з небезпечних регіонів.

Раніше ми писали про дослідження, яке свідчить, що великі міжнародні організації загалом працюють менш ефективно і повільніше, ніж низові ініціативи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button