Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23480 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Hush Naidoo Jade Photography / Unsplash

Інфляція на споживчому ринку в червні сягнула 17,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє Державна служба статистики. Базова ж інфляція склала 11,4%.

Саме продукти харчування подорожчали за рік на 27,7%. Найбільше зросли ціни на овочі — на 89%. Також в середньому третину до вартості додали риба, хліб, макарони, цукор і масло. Яйця натомість зараз дешевші, ніж були торік.

Значно зросли ціни на транспорт — загалом на 42,4% — через подорожчання палива та мастил майже вдвічі порівняно з минулим роком. Зокрема, на 36,5% здорожчав проїзд у автобусах.

Серед комунальних послуг найбільше, за даними Держстату, зросли рахунки на водопостачання і водовідведення. Натомість електроенергія зараз дещо дешевша (на 7,4%), ніж торік.

Дешевшими стали одяг і взуття.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button