Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Чернівцях завершили архітектурний бліцконкурс на кращу проєктну пропозицію благоустрою частини парку «Жовтневий». Перше місце отримав проєкт архітекторів команди ADDLINE group.

Територія під реконструкцію займає площу приблизно 42 га. Йдеться про ділянку, обмежену вулицями Комарова, Південно-Кільцевою, Воробкевича, а також Парковим проїздом. Пропозиція переможця ляже в основу майбутнього проєкту з благоустрою частини парку.

Проєкт включає очищення, корегування та укріплення берегів існуючого озера. Архітектори пропонують облаштувати набережну на паліях, а також пішохідні, бігові та велосипедні доріжки з мінімальним втручанням в існуючий ландшафт.

У північній частині парку пропонують влаштувати додатковий штучний ставок з невеликим мостом, що стане частиною системи очищення води. Біля ставка є місце для відпочинку.

Згідно з проєктом, екологічні та інклюзивні дитячі й спортивні майданчики облаштовані по всій території парку. Всі локації мають бути зручними та доступними для маломобільних людей.

Автори проєкту приділили багато уваги плануванню пішохідних, бігових та велосипедних маршрутів, адже навколо парку розташовані житлові масиви. Протяжність проєктованих пішохідних доріжок – понад 16 тисяч метрів, бігових – понад три тисячі метрів, велосипедних – понад дев’ять тисяч метрів.

Запропоновано облаштувати три інклюзивні громадські вбиральні з пеленальними кімнатами та парковку для відвідувачів. Також архітектори розробили дизайн комерційних площ.

Парк «Жовтневий» — парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення в Україні, розташований у південній частині міста Чернівці. Загальна площа парку складає 70 га. Парк вважається найбільшим у місті.

Візуалізації надані ADDLINE group

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button