Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Євро впав до двадцятирічного мінімуму та зрівнялася з доларом. Станом на 11 липня обмінний курс євро та долара становить 1:1, пише Reuters. На думку експертів, обвал стався на тлі очікувань, що енергетична криза призведе європейський регіон до рецесії, тоді як курс долара виріс на очікуваннях, що Федеральна резервна система США підвищить ставки швидше і сильніше від центробанків інших країн.

Очікується, що ФРС підніме ставки на 75 базисних пунктів вдруге поспіль на засіданні 26-27 липня. Ф’ючерси на фонди ФРС розраховані на підвищення базової ставки до 3,50% до березня з 1,58% в даний час.

«Найбільше ринки турбує, чи повернеться Північний потік-1 до ладу», — зазначив один із опитаних агентством експертів.

Востаннє паритет євро та долара фіксувався восени 2002 року. З того часу єдина європейська валюта незмінно коштувала дорожче від грошової одиниці США. Мінімальний курс євро до долара було зафіксовано 26 жовтня 2000 року — 0,8252 долара, а максимальний — 15 липня 2008 року — 1,6037 долара.

До чого тут Північний потік-1?

РФ зупинила транспортування газу до Європи газопроводом Північний потік-1 через проведення планових робіт. На час робіт єдиним маршрутом постачання російського газу в країни Західної та Центральної Європи залишається тільки одна транзитна гілка через Україну. Очільник Федерального агентства з мереж Клаус Мюллер попередив про ризик, що техроботи на Північному потоці перетворяться на «безперервне техобслуговування» з політичних мотивів.

Через Північний потік проходить 55 млрд кубометрів газу на рік. 2021 року Німеччина споживала 100 млрд кубометрів.

Послідовне зниження почалося ще в першій половині 2021 року, коли курс був ще вищим за 1,22.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button