Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Катерина Кретович

Будинок на Богатирській, 20, пошкоджений російськими ракетами, відремонтують до початку опалювального сезону – середини жовтня. Про це повідомив депутат Київради Кирило Фесик.

У будинку утеплять фасад та замінять усі вікна на металопластикові, відремонтують приміщення квартир, які постраждали, а також замінять ліфтове обладнання у третьому під’їзді. Також будівельники підсилюють уцілілі та демонтують зруйновані ворожою ракетою конструкції.

Мешканці будинку звернули увагу, що будинок почали утеплювати раніше, ніж відбудовувати зруйновані квартири.

«Зруйновані квартири третього під’їзду і частково прилеглі до нього – все стоїть як було. Водночас, будинок почали утеплювати. Тобто посередині будинку величезна діра, а по боках проводяться роботи з його утеплення», – написала мешканка Катерина Кретович.

Фото: Мирослава Смирнова

На думку інженера Дмитра Макагона, утеплення та ремонт зруйнованого під’їзду можуть бути паралельними процесами, що пришвидшить відбудову.

«Тобто зараз утепляються неушкоджені ділянки, а зруйновані будуть ремонтувати, і якраз коли закінчать ремонт, сюди може дійти утеплення. Якщо це так, то це нормальний підхід», – прокоментував Макагон.

Вранці 14 березня в результаті ракетного обстрілу будинок був суттєво пошкоджений, загинула одна людина.

Наслідки влучання ракети в будинок на Богатирській, 20. Фото: Олексій Самсонов

Загалом у Києві пошкоджено понад 640 інфраструктурних об’єктів та житлових будинків. На відновлювальні роботи на 360-ти об’єктах столиця виділила з резервного фонду міського бюджету майже 600 мільйонів гривень, ще 200 мільйонів виділив Уряд. Завершити роботи на першочергових об’єктах місто планує до початку опалювального сезону.

Місто вже розпочало відновлювальні роботи в будинках на вулицях Крушельницької, Гаврилишина, Ірпінській, на проспектах Свободи та Лобановського.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button