Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Маєток російського мільярдера Андрія Гур’єва в Лондоні. Фото: flickr

Україна готує позов проти РФ, аби вирішити питання щодо розподілу майна колишнього Радянського Союзу. Мова йде про 18 будівель, розташованих у столиці Великої Британії, повідомив посол України Вадим Пристайко виданню The Times.

За його словами, конфлікт майнового характеру лишався невирішеним понад 30 років, однак нині для цього наймуть адвоката. Серед будівель, які планують повернути, є маєток Сікокс-Хіт в Англії, який нібито використовується російськими дипломатами й співробітниками ФСБ для відпочинку. Також в список входить другий за величиною будинок в Лондоні після Букінгемського палацу, власником якого є підсанкційний російський мільярдер Андрій Гур’єв. Загальна вартість будівель може досягати 100 мільйонів фунтів стерлінгів.

Посольство РФ у Великій Британії заявило, що претензії України на будівлі, які можуть стати предметом міждержавного позову, не є юридично обґрунтованими. Адже «як єдина правонаступниця колишнього Радянського союзу Росія отримала права на радянську власність за кордоном». Водночас, як відомо, Україна була єдиною державою, яка після розпаду СРСР не визнала РФ спадкоємицею боргів та активів союзу, а тому може претендувати на 16,37% радянського майна.

У 1999 році тодішній посол Володимир Василенко попросив британський уряд визнати бенефіціарний інтерес України в об’єктах нерухомості, однак у 2002 році цю пропозицію відхилили.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button