Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: dublinairport.com

В уряді Ірландії повідомили про нестачу місць для розселення біженців з України. Отже, нових прохачів притулку поселятимуть в порожній будівлі Дублінського аеропорту або у військкому таборі, де облаштували тимчасове житло. Про це пише The Mayor.

За словами прем’єр-міністра Ірландії Міхола Мартіна, до країни прибула безпрецедентно велика кількість біженців. Лише з України таких людей майже 41 тисяча, з них оселю забезпечили близько 30 тисячам.

Ірландія одна з перших відкрила кордони для українців після початку повномасштабного вторгнення Росії, та скасувала візовий режим. Кількість біженців з України в травні й червні зросла. На ситуацію могли вплинути зміни в міграційній політиці Великої Британії. Ми писали, що сотні українських біженців, які прибули за візами, що передбачали поселення за програмою Homes for Ukraine, стали бездомними у Британії. З 24 лютого принаймні 480 родин із дітьми та 180 дорослих подали запити на допомогу як бездомні.

Наразі українці змушені залишатися в аеропорту. Для тимчасового розміщення переобладнали будівлю старого терміналу, але, за словами волонтерів, деякі люди змушені спати просто на підлозі летовища. Видання Irish Examiner уточнює, що близько 250 людей перебувають у старій будівлі терміналу, з них близько 150 – жінки та діти.

Термінал вже переповнений, тому влада країни вирішила створити тимчасове поселення у військовому таборі Горманстон. Спершу воно буде розраховане на 150-200 людей, після чого туди поселять ще 320 біженців. Також восени планується завершити будівництво 500 модульних будинків, де можна буде розмістити до двох тисяч людей. Весь проєкт буде завершено у 2023 році.

Видання зазначає, що в Ірландії спостерігається житлова криза. Згідно з останніми даними перепису, в країні фіксували нестачу житла ще до напливу біженців. Ось чому уряд вирішив запровадити план «Житло для всіх», побудувавши 300 тисяч додаткових квартир до 2030 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button