Британські супермаркети поступово прибирають із продуктів позначки «вжити до»
У багатьох випадках покупці зможуть оцінити свіжість продукту, просто роздивившись його чи понюхавши.
У багатьох випадках покупці зможуть оцінити свіжість продукту, просто роздивившись його чи понюхавши.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 318 днів. За цей час ми опублікували 26449 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Британська мережа супермаркетів Marks & Spencer прибере маркування терміну придатності з 300 видів свіжих фруктів і овочів, щоб зменшити харчові відходи, повідомляє The Guardian.
Клієнти мережі, поза Британією більш відомої в якості виробника одягу, зможуть оцінити свіжість городини, просто роздивившись чи понюхавши продукт.
Це не перша компанія, яка відмовляється від позначення терміну придатності на окремих товарах. Найбільша британська продовольча мережа Tesco зробила це ще 2018 року. Німецькі супермаркети Lidl також не вказують цю інформацію на своїх фруктах і овочах.
Цьогоріч Morrisons, ще одна велика британська мережа, прибрала терміни придатності з молока, порадивши покупцям покладатися на старий перевірений метод: понюхати, чи воно не скисло. Так само наліпки «вжити до» прибрали з сиру та йогуртів.
У деяких випадках маркування «вжити до» (use by) вказує на дату, після якої зіпсований продукт може бути небезпечним. Однак розробники британських харчових стандартів не вважають, що це поширюється, скажімо, на молоко.
Альтернативна позначка best before («найкраще смакує до») стосується радше товарного вигляду продукта і замислювалася як рекомендація. Але більшість споживачів викидають овочі та інші продукти після вказаної дати, навіть якщо ті цілком придатні для вживання.
Найбільше британці викидають картоплі, далі йдуть хліб і молоко.
Глобальні обсяги викидів парникових газів можна зменшити на 45%, просто змінивши харчові звички, вважає кліматична організація Wrap. Зокрема, її експерти порахували, що відмова від маркування «вжити до» на свіжих овочах і фруктах дозволить зберегти 7 мільйонів кошиків їжі щороку.
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті