Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

1-12 серпня в Бородянці Київської області пройде літня школа для з міського планування під час війни, в якій студентів навчатимуть викладачі провідних європейських університетів.

Курс Building back a better Ukraine запускає Київська школа економіки разом з Метод Бюро, університетом Гронінгену і Cedos.

Для участі запрошують 20 мотивованих та стійких студентів і студенток — українських або закордонних університетів, а також і випускників. Це можуть бути архітектори, соціологи, антропологи, спеціалісти з географії, демографії, економіки, екологи тощо.

Школа передбачає теоретичні лекції онлайн і практичні заняття в Бородянці та Києві, зокрема чотири складові:

  • Практика та досвід. На початку школи студенти відвідають Бородянку.
  • Теорія. До восьмого серпня триватиме цикл лекцій, що їх читатимуть англійською викладачі університетів Гронінгена, Делфта, Утрехта та Брюссельського вільного університету.
  • Місцевий контекст. Після лекцій студенти зможуть критично переосмислити теорію разом з українськими архітекторами та урбаністами.
  • Проєкти. Студенти працюватимуть у групах до п’яти людей із менторами та розроблятимуть власну стратегію відбудови та планування територій. Презентація проектів відбудеться 12 серпня.

Організатори та ментори літньої школи:

  • Володимир Кадигроб – засновник Method Büro, радник президента KSE
  • Дарина Пирогова – соціологиня, консультантка у сфері розвитку міст та громад, проект ReStart Ukraine / ГО Інша Освіта
  • Вадим Денисенко – експерт з урбаністики, ГО Urban Crew
  • Іван Вербицький – директор аналітичного центру Cedos
  • Паша Пекер – архітектор, засновник Peker & Partners Architects

«Перед нами стоїть виклик — створити план відновлення пошкоджених та зруйнованих територій ще під час війни. Передусім, він має фокусуватися на потребах громад: відбудова повинна відбуватися швидко, інфраструктура — бути інклюзивною, враховувати прогнозовану кількість населення в містах та відповідну кількість “зелених” територій. Спеціалістів з саме такою експертизою ми будемо готувати на Літній школі», — наголошує ректор Університету Київської школи економіки Тимофій Брік.

Щоб подати заявку на участь у літній школі, потрібно заповнити форму до 28 липня. Учасники з інших міст можуть звернутись до організаторів щодо оплати проїзду чи проживання в Києві.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button