Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укравтодор

«Київавтодор» оголосив тендер на капітальний ремонт півкільця від Жулянського шляхопроводу до повороту у місто Вишневе. Очікувана вартість закупівлі – 626,4 млн гривень.

Тендер оголосили ще до початку повномасштабного наступу РФ. Початок аукціону відбудеться 16 серпня. Дати початку торгів були перенесені.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має здійснити капітальний ремонт Київського півкільця до кінця 2026 року. У ході ремонту мають демонтувати елементи існуючих споруд, оновити дорожнє покриття, укріпити узбіччя, відремонтувати підземний перехід, облаштувати дощову каналізацію та встановити нове освітлення.

Під час ремонту мають облаштувати велосипедну доріжку площею покриття 1500 квадратних метрів, острівці безпеки, встановити 410 штук антипаркувальних стовпчиків. До переліку робіт входить встановлення нових дорожніх знаків, світлофорів, огородження, нанесення розмітки, благоустрій та озеленення, зокрема йдеться про 548 платанів.

Через війну київський бюджет втратить до третини очікуваних доходів – близько 20 млрд гривень. Цього року місто мало відкрити Подільсько-Воскресенський міст та продовжити будівництво метро на Виноградар. Проте плани відкладаються.

14 липня Київрада внесла зміни до бюджету. Рішення, які прийняли депутати КМР, дозволить перерозподілити видатки загального і спеціального фондів та збільшити фінансування пріоритетних для міста напрямів. Зокрема, утримання та розвиток громадського транспорту, доріг та відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок агресії РФ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button