Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Міжнародні торгівельні компанії, які призупинили свою діяльність через війну, можуть повернутися в Україну до кінця літа. Про це повідомив голова Української Ради торгових центрів Максим Гаврюшин, пише РБК-Україна.

За перші два місяці війни втрати роздрібних мереж країни перевищили 50 млрд гривень. Найбільше постраждали продовольчі мережі, збитки яких становлять 30 млрд гривень, fashion-рітейлерів – 5,8 млрд гривень, а магазинів побутової техніки та електроніки – 3,6 млрд гривень.

Водночас товарообіг продуктових операторів скоротився набагато менше – вони втратили менше 50% продажів. Реалізація в магазинах побутової техніки та електроніки скоротилася на 74%, у fashion-рітейлерів – на 83%, а в ювелірному сегменті – на 89%.

До кінця квітня в Україні працювало всього близько 70% від загальної кількості магазинів. При цьому п’ята частина торгових мереж не працювала взагалі. Значна частина рітейлерів, що закрилися – міжнародні торговельні оператори.

Призупинили роботу американська мережа McDonalds, іспанська fashion-група Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Oysho, Pull & Bear, Stradivarius), польська LPP (Cropp, Sinsay, House, Mohito, Reserved), шведські H&M та IKEA.

«Втім, про повну зупинку міжнародних мереж поки мови не йде. Навпаки, ті, хто ще не відкрився, планують зробити це найближчим часом. А інші чекають закінчення активної фази бойових дій. Повністю зупинили свою роботу в Україні тільки російські мережі», – пояснив Гаврюшин, додавши, що корпоративні правила багатьох західних компаній не дозволяють працювати в умовах, коли в країні ведеться війна.

На його думку, до кінця літа багато іноземних компаній відновлять роботу у західних регіонах, Києві та Центральній Україні.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button