Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Αλέξανδρος τόμος

У Києві пішохідний перехід через Володимирський узвіз біля фунікулеру знову звузили з шести до чотирьох метрів. Частину минулорічного переходу перекрили антипаркувальними полусферами.

Центр організації дорожнього руху в 2021 році затвердив ширину переходу в шість метрів. Тоді як у тому ж році проєкт Громадського бюджету щодо розширення до восьми-десяти метрів набрав необхідну кількість голосів.

За словами Олександра Томазова, одного з ініціаторів проєкту, якщо ширина переходу буде до десяти метрів, тоді стоплінію для автівок перенесуть далі на п’ять метрів, що допоможе уникнути натовпу на дорозі.

Згідно з Держстандартами, ширину переходу визначають з урахуванням інтенсивності пішохідного руху з розрахунку метр на кожних 500 пішоходів за годину, при цьому ширина переходу повинна бути не менше ніж чотири метри. За підрахунками активістів, пікове значення інтенсивності руху пішоходів у вихідний день до війни досягало 3276 людей за годину. Враховуючи дані – ширина проходу повинна бути більше шести метрів.

Минулого року комунальники розширили перехід до шести метрів, перенесли світлофор та розмістили дорожні знаки. Інші роботи за новою схемою (заниження бордюрного каменю, нанесення розмітки та встановлення тактильної плитки тощо) мав провести автодор Шевченківського району.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button