Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/EurovisionSongContest

Наступне Євробачення прийматиме Велика Британія від імені України. Таке рішення ухвалили організатори після того, як українське Суспільне Мовлення відмовилося від заперечень і погодився співпрацювати з BBC, повідомляє The Guardian.

Спершу українське Міністерство культури наполягало на тому, що провести пісенний конкурс в Україні можливо попри війну. Україна має право стати господарем Євробачення-2023 після перемоги Kalush Orchestra.

Зійшлися на компромісному рішенні: українські виконавці автоматично потрапляють до фіналу, а також Україна буде присутня у брендуванні конкурсу. Як повідомляє Суспільне, представники українського мовника співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу.

«Пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться не в Україні, але на підтримку України», — заявив голова правління Суспільного Мовлення Микола Чернотицький.

«Цьогорічний переможець, Україна, буде відзначений і представлений протягом усієї події», — зазначає виконавчий директор Євробачення Мартін Остердаль.

Яке з битанських міст прийматиме Євробачення, стане відомо згодом. Зацікавленість уже висловили Ґлазґо, Лідс, Ліверпуль і Манчестер.

Євробачення не вперше проводять не в країні-переможниці. Наприклад, у 1980 році Ізраїль передав право провести шоу Нідерландам із фінансових міркувань.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button