Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23645 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Milada Vigerova / Unsplash

26 липня Країни Євросоюзу підписали угоду про добровільне скорочення споживання природного газу цієї зими на 15%. Про це йдеться в заяві Ради ЄС.

«Мета зниження споживання газу — сформувати накопичення напередодні зими, щоб підготуватися до можливих перебоїв з постачанням газу з Росії, яка постійно використовує енергоносії як зброю», — йдеться у заяві.

Йдеться про зниження споживання починаючи з серпня до кінця березня наступного року на 15% від середнього спожитого обсягу протягом останніх п’яти років.

Угода передбачає можливість оголошення «союзної тривоги» у разі серйозної загрози стабільності постачань. У такому випадку обмеження споживання стане обов’язковим.

Для деяких країн передбачено право запросити винятки. Як повідомляє Spiegel, Кіпр, Мальта та Ірландія не будуть зобов’язані економити газ, доки вони не підключені безпосередньо до газової мережі іншої держави-члена.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button