Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: tw.waw.pl

У центрі Варшави облаштують понад тисячу метрів зелених трамвайних колій без попередньої реконструкції шляхів. Наразі у місті засадили рослинами 27 кілометрів рейок, пише Tramwaje Warszawskie.

Колії засадять різними видами очитку (рід трав’янистих сукулентів). Рослини висадять у спеціальний субстрат, залишивши простір для зберігання води.

Фото: sempergreen

У місті відмовляються від трави, яка потребує поливу, на користь очитку. Ця багаторічна рослина не потребує особливого догляду, зокрема, її не потрібно косити, що заощаджує витрати на обслуговування. Для догляду за очитком потрібна періодична перевірка, полив у періоди тривалої посухи та внесення добрив.

Колії у Варшаві, засаджені травою. Фото: pinterest

На маршрутах у центрі вперше використовуватиметься нова технологія, яка не потребує повної перебудови шляхів.

Фото: sempergreen

Озеленення колій виконує такі функції: охолодження (рослинність між рейками знижує температуру на 50%), відведення зливових вод, поглинання шуму та вібрацій, зменшення забруднення навколишнього середовища, збереження біорізноманіття, покращення мікроклімату. Зелені трамвайні колії позитивно впливають на комфорт мешканців при поїздках на роботу та підвищують якість життя у місті.

Фото: sempergreen

Плани щодо розвитку трамвайної мережі Варшави, які будуть здійснені протягом найближчих двох років, включають багато зелених рішень. Наприклад, у місті висадять дерева вздовж колій, а також біля зупинок, щоб створити затінок для пасажирів.

У 2019 Мінрегіон розглядав необхідність влаштування в українських містах зелених зон на трамвайних коліях. Такі зміни пропонувалося внести у ДБН щодо вулиць і доріг, але до цього так і не дійшло.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button