Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Наметове містечко в Празі. Фото: ČTK

Мерія Праги закрила наметове містечко для українських біженців у районі Малешиці через скорочення кількості українців, яким потрібне тимчасове житло. Про це повідомляє Сeskenoviny.

Наметові містечка у районах Малешиці та Троя об’єднали, у першому залишилися розгорнутими лише кілька резервних наметів. В обох пунктах тимчасового розміщення проживає 64 особи, вони розраховані на 250 людей.

Перше наметове містечко для українських біженців Прага відкрила 14 травня, а на рубежі травня та червня людей почали розміщувати також у Малешицях.

За час роботи обох наметових містечок тимчасовий дах над головою там знайшли понад 2400 осіб.

11 липня Прага знову відкрила регіональний центр допомоги українцям, який раніше закрили через нестачу місць для розміщення. Наразі центр працює та надає українцям усі послуги, окрім проживання.

Загалом Чехія видала українським біженцям, які рятуються від російської агресії, вже близько 400 тисяч віз тимчасового захисту, в Празі знайшла прихисток понад 91 тисяча людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button