Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: пресслужба КМДА

З лютого споживання води з бюветів у Києві зросло більш як удвічі: з 25 тисяч кубометрів до майже 56 тисяч. І це попри те, що багато киян були змушені виїхати з міста, повідомляє КП «Київводфонд».

«В умовах воєнного стану багато продовольчих точок тимчасово припинили роботу. За таких обставин функціонування бюветів було критично важливим, щоб задовольнити потребу в питній воді. Ми ще раз переконались: бюветна мережа має працювати у столиці, адже це безоплатна та якісна вода», — зазначає директорка «Київводфонду» Світлана Козловська.

За її словами, аварійна служба, яка ремонтує бювети, працює без вихідних. Також відповідні служби стежать за якістю питної води і постійно беруть пробу в усіх районах міста.

Торік у Києві на бюветах встановили GSM-сигналізацію, яка дозволяє дистанційно вимикати бювет, якщо показники води відхиляються від норми. Так само GSM допомогли в рази скоротити час ремонту. До того ж економиться пальне, бо частина роботи виконується дистанційно.

Про важливість безкоштовного доступу до питної води, а також про те, як це пов’язано зі споживанням цукру та пластиковим сміттям, ми писали в цьому матеріалі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button