Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

Уряд проведе обов’язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донецької області, повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

«На Донбасі сотні тисяч людей, десятки тисяч дітей, багато хто відмовляється виїхати. Але це дійсно потрібно зробити, це рішення доведеться ухвалювати все одно, повірте мені. І чим раніше це буде зроблено, чим більше людей виїдуть з Донецької області, тим менше людей російська армія встигне убити», — заявив він.

Координаційний штаб, який організовуватиме евакуацію, очолила міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

Поряд із посиленням обстрілів, однією з головних причин обов’язкової евакуації є відсутність газу та електрики на Донеччині, пояснює Верещук в ефірі телемарафону, інформує Zmina.

«У Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, немає належного електропостачання. Одним словом, тепла у Донецькій області у зимовий період не буде», — зазначила вона.

Зараз в області залишаються 200-220 тисяч громадян, зокрема 52 тисячі дітей.

Якщо людина відмовлятиметься їхати, вона повинна буде підписати спеціальну форму відмови, де підтвердить, що усвідомлює всі наслідки та несе персональну відповідальність за своє життя.

«Ми — демократична країна і не можемо нікого змушувати силоміць. Тим не менше, ця форма буде обов’язковою, з підписом людини. Зараз ми лише думаємо, як зробити так, щоби діти не постраждали через безвідповідальних батьків, які, можливо, думають, що зроблять краще, залишивши їх вдома», — заявила міністерка.

За її словами, вже є план розселення евакуйованих людей у безпечних регіонах.

Нагадаємо, в уряді загалом очікують переміщення 500 тисяч осіб зі сходу на захід через труднощі з опаленням.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button