Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: zaxid.net

У Закарпатській обласній раді заявили про можливість відновлення пасажирських рейсів з міжнародного аеропорту «Ужгород». Пізніше голова Закарпатської ОВА Віктор Микита заперечив інформацію та заявив, що правоохоронці «нададуть правову кваліфікацію ситуації».

Голова облради Володимир Чубірко пояснював можливість відновлення роботи летовища тим, що злітно-посадкова смуга частково розташована у повітряному просторі Словаччини, який є відкритим, пише профільне видання Крила. Про такі плани голова облради розповів під час засідання сесії облради 28 липня. Разом із тим закарпатські депутати схвалили рішення про виділення 26 млн гривень на збільшення статутного капіталу аеропорту.

Водночас, першого серпня, голова Закарпатської ОВА заперечив інформацію про можливість відновлення пасажирських рейсів із аеропорту. За його словами, обласна влада працює над приведенням аеропорту до всіх вимог, проте йдеться про «довготривалий та системний процес», а заяви про відновлення аеропорту – це «не більше, ніж бажання та наміри». Також голова Закарпатської ОВА додав, що «правову кваліфікацію цій ситуації нададуть правоохоронні органи».

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, 24 лютого, небо над країною для пасажирських літаків закрите.

Міжнародний аеропорт «Ужгород» розташований біля словацького кордону – для зльоту і посадки в Ужгороді літаки повинні заходити в повітряний простір Словаччини. Його використання вимагає міжурядових домовленостей.

Аеропорт не працював з 2016 року, коли сплив термін міжурядової угоди України та Словаччини про спільний повітряний простір. Авіасполучення було відновлено у 2019 році.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button