Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23537 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Плакат, зроблений для бодипозитивної кампанії уряду Іспанії, викликав обурення вже трьох жінок, фото яких нещадно відфотошопили та використали без дозволу, повідомляє The Guardian.

Наприкінці липня Жіночий інститут при Міністерстві рівності запустив кампанію «Літо належить і нам». На плакаті місцева художниця Арте Мапаче зобразила п’ятьох жінок на пляжі: з різною вагою, різного віку, з видаленою груддю, волоссям на тілі тощо. Таким чином хотіли заохотити жінок не соромитися свого тіла.

Та невдовзі британська модель Шан Грін-Лорд — на плакаті її зображено у квітчастому купальнику в нижньому лівому кутку — заявила, що її фото не тільки було використано без дозволу, але художниця ще й домалювала ногу замість протезу. І додала волосся під пахвами.

«Я навіть не знаю, як висловити силу злості, що я зараз відчуваю. Мене буквально трусить. Одна справа використати моє зображення без дозволу, а інша — відредагувати моє тіло, моє тіло з моїм протезом ноги», — заявила Шан, яка втратила кінцівку в автокатастрофі дев’ять років тому.

Фото: instagram.com/sianlord_

Ще одна британська плюс-сайз-модель Найомі Ніколас-Вільямс також не надто зраділа появі свого фото без дозволу.

Фото: instagram.com/curvynyome

Третя британська модель, Джульєт Фіцпатрік, обурилася, що на плакаті її перетворили на Франкенштейна: їй здається, що її голову дофотошопили до тіла іншої жінки з мастектомією. 

Джульєт мала рак грудей, обидві її молочні залози були видалені у 2017-2018 роках. Відтоді вона бореться за видимість жінок, що перенесли мастектомію.

«Я працювала з Getty Images для кампанії Dove, які були принципово проти редагування фотографій», — наводить вона приклад.

Фото: instagram.com/julietkfp

В Жіночому інституті заявили, що не знали, що художниця використала зображення реальних жінок, і вибачилися перед моделями.

Авторка плакату Арте Мапаче, зі свого боку, заявила, що шкодує про використання фотографій без дозволу. А також неліцензованого шрифта, який, як вона гадала, був безкоштовним.

Вона повідомила, що отримала за роботу над плакатом гонорар у розмірі 4490 євро й готова віддати ці гроші обуреним моделям.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button