Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Rocket

Український стартап з доставки їжі Rocket закрився з боргами на суму понад 144 млн гривень  і зараз намагається збанкрутувати, повідомляє Forbes.

Через арешт першого інвестора Тімура Рохліна (німецькі правоохоронці підозрюють його у шахрайстві) Rocket почав відчувати проблеми з фінансуванням, а нового власника так і не вдалося знайти.

Нині сервіс доставки винен гроші власникам понад десятьох закладів. Наприклад, мережі «Юджин Фуд» Rocket заборгував сотні тисяч гривень. Власниками десятьох закладів Rocket сумарно заборгував 1,16 млн гривень. Найбільше постраждала мережа віртуальних ресторанів «БагатоЛосося», «БагатоСалату» та «Сушихо», які працюють тільки на доставку. На Rocket припадало до 10% замовлень. Борг становив 382 тисяч гривень.

«Вони продають наш продукт і беруть через свій додаток гроші від клієнта. Потім у строк до 30 днів мають компенсувати вартість за вирахуванням 25% комісії», – пояснює умови роботи з Rocket власник мережі GastroFamily Дмитро Борисов. Йому сервіс не виплатив кошти за частину січня та лютого – близько 167 тисяч гривень.

У середині березня співзасновники Rocket Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик ще вели перемовини про викуп проєкту, але з 24 лютого «всі домовленості поставлено на паузу». Шукати варіанти, щоб відновити роботу та виплатити борги, обіцяли і далі.

На початку травня ТОВ «Рокет Делівері» звернулось до Господарського суду Києва, щоб відкрити справу про банкрутство. Для цього компанія подала довідку, що на п’яте липня на рахунку вона мала 19,98 млн гривень. Борги ж становили 144,82 млн гривень. Суд не прийняв її як доказ, та відмовив у відкритті справи.

Після відмови суду «Рокет Делівері» змінила місце реєстрації з Києва на Луцьк. Переїзд компанії може бути пов’язаний з тим, що волинський суд виглядає більш зручним для розгляду справи.

У грудні 2021-го та січні 2022-го року в Rocket пройшла хвиля скорочень. Офіційна причина – зміни ринку та зменшення фінансування, у зв’язку з якими виникла потреба змінити фінансові плани та шукати додаткові інвестиції. За словами ексспівробітника компанії, деякі працівники не отримували гроші з грудня. Також досі не виплатили борги тим, хто пішов з компанії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button