Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23626 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/backandalive

Національний банк дозволив банкам не застосовувати ліміт на розрахунки волонтерів із гривневих платіжних карток за кордоном за певних умов, повідомляє пресслужба НБУ.

У липні було зменшено щомісячний ліміт на перекази громадян за кордон до 30 тисяч гривень. Через це волонтери, які часто збирають значно більші суми на допомогу армії, зіштовхнулися з труднощами.

Зараз Нацбанк вирішив спростити обмеження, «розуміючи важливість і ефективність волонтерського руху». Банки мають змогу не застосовувати ліміт, якщо: 

  • операції за рахунком волонтера є типовими для цієї фізичної особи та обсяг операцій, що здійснювалися за її рахунками, до 21 липня перевищував еквівалент 100 тисяч гривень на місяць;
  • банк отримав листа від державного органу або військової частини про співпрацю з волонтером та замовлення товарів відповідного призначення, якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тисяч гривень на місяць;
  • надано орієнтовну вартість товару та строки виконання замовлення;
  • волонтер поінформував банк про збір коштів з метою оплати продукції.

До переліку товарів, які мають змогу купувати фізичні особи-волонтери, належать: рації, бронежилети, каски, шоломи, військова та тактична форма, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати.

Читайте також: Українські волонтери ефективніші, ніж міжнародні організації, — дослідження

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button