Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: pokrovsk-rada.gov.ua

У застосунку Дія можна буде подати інформацію про майно, пошкоджене внаслідок російської агресії, починаючи з 19 лютого 2014 року. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Кабінет Міністрів розширив та спростив порядок подання інформаційного повідомлення про зруйноване чи пошкоджене майно внаслідок збройної агресії РФ. Подавати інформацію про пошкоджене майно можна самостійно через портал або застосунок Дія. Це також можна зробити у ЦНАПі чи за допомогою нотаріуса.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розказав, як подати заяву в Дії.

Як визначатимуть шкоду та збитки за зруйноване майно?

Фонд державного майна спільно з Міністерством економіки завершили розробку методики визначення збитків, завданих збройною агресією РФ.

Оцінка збитків здійснюватиметься незалежними оцінювачами та судовими експертами на основі документів підприємств щодо характеристик пошкодженого майна, даних щодо його ринкової вартості. Безпосередні ушкодження аналізуватимуться за результатами огляду постраждалого об’єкта або фото- та відеоматеріалів, супутникових знімків.

Станом на початок липня окупанти знищили близько 15 млн квадратних метрів житла. Найбільше житла зруйновано в Донецькій, Харківській, Київській, Чернігівській областях. Понад 220 тисяч осіб вже подали заявки на відновлення будинків і квартир через Дію. Всього внаслідок російських атак понад 800 тисяч жителів України залишилися без житла.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button