Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23582 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Мітинг у Празі на підтримку України в лютому

Чехія відкрито виступила за заборону видачі шенгенських віз громадянам РФ. Про підтримку цього рішення заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у відповідь на звернення президента України Володимира Зеленського, пише Novinky.

За його словами, таким чином країна хоче продемонструвати жителям РФ, що вони неправі.

«Ми були першими, хто пішов на цей захід, і намагаємося пояснити нашим партнерам, що це виправдано і ефективно. У час російської агресії, декларовані кордони якої постійно зміщуються, про звичайний туризм громадян Росії не може бути й мови», – заявив Ліпавський.

Естонія першою подала пропозицію на розгляд державам-членам Європейського Союзу заборонити видачу туристичних віз росіянам через війну проти України. Країна не видає туристичні візи росіянам, починаючи з весни.

Крім того, посольство Латвії у Росії зупинило на невизначений термін видачу майже всіх віз для громадян РФ.

Також Фінляндія виступає за обмеження видачі туристичних віз росіянам на загальноєвропейському рівні. В уряді країни вважають, що «неправильно, що в той час, коли Росія веде агресивну, жорстоку агресивну війну в Європі, росіяни можуть жити нормальним життям, подорожувати Європою, бути туристами».

Раніше президент Володимир Зеленський закликав західні країни заборонити в’їзд на свою територію для всіх росіян. За його словами, «хороших росіян» не буває і що всі вони мають їхати до РФ.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button