Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Віктор Микита

На Закарпатті облаштовують найбільше в Україні родовище для видобутку солі. Про початок робіт повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Після попередніх геологічних досліджень виявили величезний соляний пласт  – від 35 до 500 метрів. Вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше.

За інформацією фахівців, вже через шість місяців Закарпаття матиме першу добуту сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Нині потреба країни в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство розпочне постачання столової солі для населення.

Через бойові дії на Донеччині в місті Соледар зупинилося держпідприємство Артемсіль, яке забезпечувало 100% потреби країни. Наприкінці травня 2022 року війська РФ ракетним ударом зруйнували будівлі заводу. Приміщення підприємства знищено вщент. За даними ЗМІ, російські військові використали комплекс Точка-У.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button