Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Тетяна Швидченко

З фасаду жовтого корпусу Київського університету зняли меморіальну дошку, присвячену письменнику Михайлу Булгакову, повідомила учасниця громадської організації «Експертний корпус» Тетяна Швидченко.

Дошку на стіні Інституту філології КНУ імені Шевченка встановили відносно недавно — влітку 2017 року. Приводом для вшанування стало те, що Булгаков навчався у цій будівлі в 1901-1909 роках, коли тут було розміщено Першу київську гімназію.

Автор барельєфу на дошці, скульптор Василь Маркуш, намагався передати «контроверсійність особистості Булгакова».

Наприкінці липня організація Швидченко подала офіційне звернення з проханням демонтувати зі стін КНУ «два маркери російської окупації». Перший — це дошка Булгакову, якого активістка вважає «українофобом та оспівувачем руского міра».

Другий — радянська меморіальна дошка студентам і викладачам університету, які загинули «за радянську батьківщину» під час «Великої вітчизняної війни», розміщена на фасаді червоного корпусу.

Фото: Тетяна Швидченко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button