Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Влада Швейцарії враховуватиме фінансове становище українських біженців під час розгляду заявок на отримання ними соціальної допомоги. Про це повідомила телерадіокомпанія SRF.

Наразі у країні перебувають приблизно 60 тисяч громадян України, які рятуються від війни. Українським біженцям надали статус захисту S, який дозволяє їм отримувати соціальну допомогу та працювати.

Спочатку майно українських біженців не враховували при розрахунку того, чи мають вони право на соціальну допомогу. Такий підхід відрізнявся від того, як у Швейцарії надають допомогу громадянам інших країн.

Тепер влада вирішила посилити правила, щоб доходи та активи українських біженців враховувалися незалежно від того, отримані вони в Україні чи Швейцарії. Наприклад, якщо людина зі статусом S знімає гроші з банківських рахунків або отримує інші активи в Україні, їх будуть враховувати під час оцінки доходу. Єдиним винятком є ​​автомобіль, оскільки він потрібен, щоб повернутися додому.

Такі вимоги діятимуть до кінця року. Наприкінці осені мають представити нові рекомендації щодо того, як надалі чинити з автомобілями та іншими активами, як-от ювелірними виробами.

Раніше Федеральний уряд Швейцарії відхилив запит НАТО щодо надання допомоги пораненим в Україні людям, пославшись на свій нейтралітет. Уряд вважає, що відрізнити цивільних від солдатів практично неможливо і відмовляється лікувати всіх.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button