Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23616 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кабінет Міністрів прийняв постанову, яка дозволить підприємцям виїжджати за кордон у робочі відрядження під заставу в 200 тисяч гривень.

З першого вересня на порталі Дія запускається опція єВідрядження, повідомляє Мінцифри. Нею зможуть скористатися фізичні особи-підприємці та юридичні особи, які: подали податкову звітність; не мають заборгованості з єдиного внеску на державне соціальне страхування; середня заробітна плата в компанії становить не менше 20 тисяч гривень; внесли гарантований платіж у 200 тисяч гривень.

Виїхати в робочу поїздку за кордон можна терміном до семи днів. Отримати дозвіл на виїзд одночасно зможуть не більше 10% від кількості застрахованих осіб. Але при цьому не більше десяти людей із компанії одночасно.

Народний депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк уточнив, що попередньо підприємець вноситиме 200 тисяч гривень застави на власний рахунок в «Ощадбанку». Ці гроші йому повернуть після того, як працівник, який був у відрядженні, повернеться до України.

У разі порушення умов відрядження заставу перерахують на потреби Міністерства оборони, а підприємство не зможе більше оформити нові дозволи на виїзд співробітників за кордон, а вже чинні будуть скасовані.

Міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі загального телемарафону назвала рішення важливим кроком, необхідним для бізнесу — щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button